Moermanparking Roeselare

Goed nieuws: de buurt van Roelevard wordt binnenkort groener! Het Moermanpark, een nieuwe groene long pal in het centrum van Roeselare, komt op slechts 250 meter van Roelevard te liggen. Dit park beslaat 10.000m2, wat gelijk staat aan maar liefst twee voetbalvelden. Hierdoor wordt het zicht vanuit Roelevard met de komst van het Moermanpark nog spectaculairder.

Het Moermanpark, samen met Roelevard, draagt bij aan de opwaardering van de (stations)buurt. De ligging van het park is van groot belang, aangezien het de voormalige Moermanparking transformeert tot een leefbare ruimte waar zowel bewoners als bezoekers kunnen vertoeven en ontspannen. Voorheen diende deze grijze site als onder andere schoolgebouw en een openluchtparking met zo’n 300 plaatsen.

Stad Roeselare heeft besloten om de site terug te geven aan de buurt en heeft gekozen voor groene transformatie. Het park wordt midden 2024 geopend, dus eigenlijk net na de volledige oplevering van Roelevard. Met de aanplanting van 130 bomen en de aanleg van waterdoorlatende paden heeft het project niet alleen een ecologische waarde, maar biet het ook een groen rustpunt in de stad. Bovendien zal het park helpen het zogenaamde ‘stedelijk hitte-eiland’ af te koelen.

Het mensgerichte ontwerp van het Moermanpark maakt het een plek voor jong en oud en heeft dus een maatschappelijke impact op zowel voor bewoners als bezoekers van de stad.

Wil jij vlak bij het Moermanpark wonen? Ontdek de Roelevard appartementen!

De Roelevard Gazet

Altijd het gevoel dat je als laatste op de hoogte bent van de nieuwtjes? Wacht niet langer! Schrijf je in en krijg als eerste de nieuwtjes in je mailbox over Roelevard.

Ontvang de brochure

Wil je graag alles weten over Roelevard? Laat dan zeker je gegevens na en ontvang de projectbrochure in je mailbox.

Heb je vragen of begrijp je iets niet?


T. +32 477 80 61 11
E. info@roelevard.be