Moermanparking wordt park

Roeselare krijgt er een nieuw stukje natuur bij. De voormalige Moermanparking die voor zo’n 300-tal personenwagens parkeerplaatsen verstrekte, wordt omgebouwd tot een harmonieus natuurparkje in het stadscentrum. Hiervoor kreeg Stad Roeselare een subsidie van 425.000 euro van de Vlaamse regering. Deze groenblauwe long wordt het verlengde van de Ronde Kom en de Kleine Bassin. De appartementen van de woontoren hebben zelfs zicht op het nieuwe park en genieten zo van het stadsleven én van de natuur. De woonomgeving en Roeselare in het algemeen worden hierdoor nog wat aantrekkelijker.


Ook de woningen die geen zicht hebben op de parking genieten mee van de komst van het park. Het wordt een groene ontmoetingsplaats in het hart van de stad waar mensen elkaar kunnen ontmoeten met ruimte voor ontspanning. De bedoeling is dat er recreatieve opportuniteiten komen voor ontspanning, sport en spel voor jong en oud.

Daarbovenop is het een ecologische, biodiverse meerwaarde voor Stad Roeselare: een ‘groen gelukje’ vlakbij je woonst. “Door in ruimte te voorzien voor waterinfiltratie en buffering verhogen we de veerkracht van het watersysteem. We planten bomen en planten die zorgen voor biodiversiteit, zuurstof en gezonde lucht in het hart van de stad”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).

De aanwezigheid van beplanting en bebossing schenkt een zuiverende, groene long aan de omgeving, en kan tijdens warme zomermaanden een schaduwplekjes bieden om het hoofd koel te houden.

Het project waarbij de voormalige moermanparking omgetoverd wordt tot een groen stadspark is gepland voor binnen de drie jaar.

De Roelevard Gazet

Altijd het gevoel dat je als laatste op de hoogte bent van de nieuwtjes? Wacht niet langer! Schrijf je in en krijg als eerste de nieuwtjes in je mailbox over Roelevard.